INGYENES SZÁLLÍTÁS 55.000.-FT FELETT!

A férfi tapasztalata, aki gynecomastián esett át

Az emlőszövet megnövekedése, más néven gynecomastia, hormonális egyensúlyhiány, ami egyre több férfit érint. A felesleges szövetek műtéti eltávolítása általános plasztikai beavatkozássá vált. Peter (32) személyes tapasztalattal rendelkezik, és úgy döntött, hogy megosztja velünk a műtét előtti és utáni érzéseit.

Az élet nem áll meg 40 évesen!

Tavaly a brno Arte klinikán hasi zsírleszívást végeztettem. A döntésem nagyon impulzív volt. Mindig is különös figyelmet fordítottam arra, hogy jól érezzem magam a testemben. Hirtelen sok minden történt az életemben, ami befolyásolta szellemi és fizikai jólétem, és a kilók csak úgy jöttek. Stressz evőként könnyedén gyűjtöttem a felesleget a hasam körül. Utáltam, ahogy a tükörbe néztem, és utáltam magam, hogy miként történhetett ez meg?

Egy nap annyira idegesített már a tükörképem és a közérzetem, hogy úgy döntöttem, nincs tovább: cselekszem. A fogyás az én koromban nem gyors vagy egyszerű dolog, ezért a gyorsabb megoldás lehetőségét választottam, és online rákerestem a beavatkozásra.

Néhány visszajelzés és eredmény fotó kivételével nem nagyon kutattam. Nem akartam felesleges aggodalmat kelteni magamban.

Az emlőszövet megnövekedése, más néven gynecomastia, hormonális egyensúlyhiány, ami egyre több férfit érint. A felesleges szövetek műtéti eltávolítása általános plasztikai beavatkozássá vált. Peter (32) személyes tapasztalattal rendelkezik, és úgy döntött, hogy megosztja velünk a műtét előtti és utáni érzéseit.

Peter, a gynecomastia mely tüneteit tapasztaltad? Tudod, mi volt a kiváltó oka?

Meg kell mondjam, hogy hosszú időn keresztül nem vettem észre a tüneteket. Helytelen életmódot folytattam, túlsúlyos voltam, és a genetikai hajlam is szerepet játszott. Csak akkor vettem észre a problémát, miután életmódot váltottam, és elkezdtem fogyni. Annak ellenére, hogy a testmozgásnak köszönhetően sok súlyt vesztettem, a mellkasom továbbra is gömbölyded maradt.

Miként találtál rá a megoldásra?

Elsőkörben azt gondoltam, hogy magam orvosolom a problémát, további súlyleadással, így még többet edzettem és egészséges táplálkozásra váltotta. A párom segített felismerni, hogy ez a probléma, nem kizárólag a túlsúlynak tudható be. Ő személyi edző, nagy szakmai és elméleti tudással a test fizikai és anatómiai felépítését és működését illetően, így Ő hívza fel rá a figyelmem, hogy a megoldást talán kizárólag egy műtéti beavatkozás jelentheti.

Kivel beszéltél magáról a diagnózisról, a gynecomastiáról?

Az elején kizárólag a barátnőmmel beszéltem róla. Nem éreztem magam kényelmetlenül miatta, de nem reklámoztam. Ezt követően jutott a tudomásomra, hogy egy barátom is hasonló gonddal küzd jó ideje, így tanácsért fordultam hozzá. Így foglaltam időpontot a későbbi kezelőorvosomhoz konzultációra, aki megosztotta velem a fontos részleteket.

Milyen szempontok alapján választottál klinikát? Volt bármilyen bonyodalom ezzel?

A korábban is említett barátom ajánlása útján választottam ki a klinikát, tekintve, hogy Ő is itt végeztette el magán ezt a beavatkozást. Utánanéztem a klinika ajánlásainak, illetve felvettem a kapcsolatot a plasztikai sebésszel. Az egyetlen aggodalmam csupán az elvárásaim voltak, tartottam tőle, hogy az eredmény nem hozza az elvártakat. Azonban már készen álltam lelkieben, szóval inkább voltam izgatott, mint aggódó.

Mennyi ideig tartott az operáció? Fájdalmas volt?

A beavatkozás körülbelül 2 órán át tartott, és általános altatásban történt. Az orvosom mindent alaposan elmagyarázott a műtétet megelőzően, szóval nagyjából tudtam mire számíthatok. Zsír leszívásban illetve a felesleges szövetek eltávolításával történő rekonstrukcióban egyeztünk meg. Meglepő módon az operációt követően nem voltak fájdalmaim és diszkomfort érzetem sem.

Milyen volt a gyógyulási időszak?

Az elején egy klasszikus elasztikus bandázsba lettem „tekerve”, ami elsőkörben megfelelő volt, de vágta a bőrömet és ettől viszont kényelmetlenül éreztem magam. A párom bevetette magát, és így talált rá a Lipoelastic speciális kompressziós ruházatára, ami kifejezetten az ilyen jellegű beavatkozások utáni időszakra lett létrehozva a férfiak számára.

Hogyan tetszett a kompressziós ruha, és milyen hosszan viselted?

A kompressziós mellény igazán megkönnyítette a gyógyulásomat. Szinte azonnal vissza tudtam állni a munkába is. Tovább is viseltem végül, mint ami az ajánlott időszak volt. Kényelmes volt és biztonságérzetet adott. Mellesleg még a derekamat is jól formázta, így máig is van, hogy felveszem!

Elégedett vagy az eredménnyel? Újból belevágnál?

Abszolút elégedett vagyok. A változás egyértelmű. Az egész folyamat nagyon sokat segített, hogy magabiztosabbá válljak, és egy percig sem hezitálnék, hogy újból belevágjak-e.

Mit javasolsz a hasonló problémákkal küzdő férfitársaid számára?

Minden érintett férfitársam számára azt javaslom, hogy ne féljenek, és jelentkezzenek be egy szakemberhez a konzultációra. Sokkal jobb minél előbb megejteni ezt a beavatkozást, még mielőtt az állapot elhatalmasodik, és akár önértékelési gondokhoz vezet. Az eredmény megéri a fáradtságot.